Ενδιάμεση Παρουσίαση ΙΙ

H ενδιάμεση παρουσίαση II του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού 3 θα λάβει χώρα την Τρίτη 12|1, 9.30 -13.30 και 14.30 – 18.30 @ zoom και αφορά την παρουσίαση του θέματος εξαμήνου.
Οι ομάδες εργασίας θα οργανωθούν σε τρεις ομάδες παρουσιάσεων και θα αλλάξουν μεταξύ πρωινής και απογευματινής συνεδρίας. Οι ομάδες παρουσίασης θα ανακοινωθούν σε νέο μήνυμα.
Ζητούμενα:

  1. Πινακίδα 59×59 εκ με τοπογραφικό σχέδιο της πρότασης στο περιβάλλον της σε κλίμακα 1:200. Στην πινακίδα περιλαμβάνεται μια διαμήκης τομή σε κλίμακα 1:200 με την πρόταση και την πόλη. Στο τοπογραφικό θα διακρίνονται οι δρόμοι, τα κτίρια της περιοχής και η φύτευση.
  2. Πινακίδα/ες 59×59 εκ με τις κατόψεις όλων των επιπέδων σε κλίμακα 1:100. Κάθε κάτοψη θα συνοδεύεται στην πινακίδα με αντίστοιχη τομή όλου του κτιρίου σε κλίμακα 1:100. Οι κατόψεις και οι τομές θα περιλαμβάνουν, το περιβάλλον, ενδεικτική επίπλωση και ανθρώπινες φιγούρες ώστε να γίνεται αντιληπτή η λειτουργία και η κλίμακα των χώρων.
  3. Πινακίδα 59×59 εκ με αξονομετρικό σχέδιο της κατοικίας και του περιβάλλοντος της με επεξεργασία των όψεων και της υλικότητας του κτιρίου.
  4. Πινακίδα 59×59 εκ με επιμελημένες φωτογραφίες από τη μακέτα του κτιρίου και του περιβάλλοντος σε κλίμακα 1:100. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σαν φωτογραφικό δοκίμιο που θα παρουσιάζει τη μακέτα από όλες τις οπτικές της.
  5. Πινακίδα 59×59 εκ με επιμελημένες φωτογραφίες από τη μακέτα εργασίας του κτιρίου σε κλίμακα 1:50. Οι φωτογραφίες θα παρουσιάζουν τους επιμέρους χώρους της κατοικίας, τη σχέση τους με το φως, με το έδαφος και το πάχος των υλικών. Στις εστιασμένες φωτογραφίες των επιμέρους χώρων με την τεχνική του κολάζ προσθέστε ανθρώπινες φιγούρες και υφές υλικών.

Σημειώσεις:
Όλα τα σχέδια θα είναι οργανωμένα σε πινακίδες 59×59 εκ και σε πολλαπλάσια αυτών, όπου χρειάζεστε περισσότερο χώρο. Φροντίστε να έχετε όλες τις πινακίδες της εργασίας σας μέχρι σήμερα εύκολα προσβάσιμες, πέρα από αυτές που αναφέρονται παραπάνω, μήπως χρειαστείτε να τις χρησιμοποιήσετε κατά το σχολιασμό της εργασίας. Αναρτήστε τις πινακίδες της ενδιάμεσης στο blog του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού 3 στο wix το αργότερο μέχρι το πρωί πριν την έναρξη της ενδιάμεσης παρουσίασης μαζί με κείμενο που επεξηγεί το συλλογισμό σας.
Τα σχέδια που ζητούνται θα είναι γραμμικά με μελάνι ή πολύ καλά επιμελημένα με μολύβι. Τα πάχη των γραμμών στα σχέδια θα διαφοροποιούνται ανάλογα αν πρόκειται για γραμμές προβολής ή γραμμές τομής. Θα υπάρχουν ενδείξεις τομών στις κατόψεις (τομή α-α π.χ.), γραφική κλίμακα και ένδειξη του βορρά στο τοπογραφικό σχέδιο. Οι κλίμακες (σκάλες) θα είναι σχεδιασμένες στις κατόψεις και τις τομές με σωστές διαστάσεις. Επίσης σε κατόψεις και τομές θα διακρίνονται οι διαφορετικές ενδείξεις και τα πάχη των υλικών. Θα υπάρχουν τίτλοι στα σχέδια. Στην δεύτερη ενδιάμεση παρουσίαση θα δείξετε τα σχέδια σας χωρίς προφορική επεξήγηση. Τα σχέδια σας θα μιλήσουν για την εργασία σας. Όσοι έχουν τη δυνατότητα μπορούν να επεξεργαστούν τα σχέδια και τις εικόνες τους ψηφιακά.
Η συμμετοχή στην δεύτερη ενδιάμεση παρουσίαση είναι πολύ σημαντική για όλους. Η σειρά παρουσίασης και οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι στο zoom θα ανακοινωθούν λίγο πριν τις παρουσιάσεις. Φροντίστε να ενημερωθείτε και να είστε παρόντες εγκαίρως!

Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s