Τελική παρουσίαση

[ζητούμενα]

H τελική παρουσίαση του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού 3 θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12|02, 13.30 -15.30 και 15.45 – 22.00 @ zoom και αφορά την παρουσίαση του θέματος εξαμήνου.
Οι ομάδες εργασίας θα οργανωθούν σε τρεις ομάδες παρουσιάσεων και θα αλλάξουν μεταξύ πρωινής και απογευματινής συνεδρίας.

A Μέρος: 13.30-15.30

Διδακτικές ομάδες των Ε. Ανδρουτσοπούλου, Γ. Γιαννούτσου, Μ. Κιούρτη

Β Μέρος: 15.45-22:00

Διδακτικές ομάδες των Ε. Ανδρουτσοπούλου, Α. Πρώιμου


Ζητούμενα:

  1. Πινακίδα 59×59 εκ με σχέδια ή εικόνες που παρουσιάζουν με τον καλύτερο και πληρέστερο τρόπο την πρόταση της άσκησης 1
  2. Πινακίδα 59×59 εκ με σχέδια και εικόνες της κατοικίας αναφοράς που αναλύσατε στα οποία εντοπίσατε ένα ιδιαίτερο στοιχείο ή σχέση που σας ενδιαφέρει περαιτέρω.
  3. Πινακίδα 59×59 εκ με τοπογραφικό σχέδιο της πρότασης στο περιβάλλον της σε κλίμακα 1:200. Στην πινακίδα περιλαμβάνεται μια διαμήκης τομή σε κλίμακα 1:200 με την πρόταση και την πόλη. Στο τοπογραφικό θα διακρίνονται οι δρόμοι, τα κτίρια της περιοχής και η φύτευση.
  4. Πινακίδα/ες 59×59 εκ με τις κατόψεις όλων των επιπέδων και τουλάχιστον δύο τομές σε κλίμακα 1:50. Οι κατόψεις και οι τομές μπορεί να συσχετίζονται στις πινακίδες ή να τοποθετούνται αυτόνομα σε διαφορετικές πινακίδες. Οι κατόψεις και οι τομές θα περιλαμβάνουν, το περιβάλλον, στοιχεία της κατασκευής, ενδεικτική επίπλωση και ανθρώπινες φιγούρες ώστε να γίνεται αντιληπτή η λειτουργία και η κλίμακα των χώρων.
  5. Πινακίδα 59×59 εκ με τις όψεις της κατοικίας με το περιβάλλον σε κλίμακα 1:50. (δύο κύριες όψεις)
  6. Πινακίδα 59×59 εκ με αξονομετρικό σχέδιο της κατοικίας και του περιβάλλοντος της με επεξεργασία των όψεων και της υλικότητας του κτιρίου.
  7. Πινακίδα 59×59 εκ με αξονομετρικό σχέδιο της κατοικίας που ανοίγει ή βρίσκεται σε έκρηξη ώστε να είναι αντιληπτή η εσωτερική διάρθρωση του προγράμματος κατοικία – εργασία.
  8. Πινακίδα/ες 59×59 εκ. με υλικό που παράχθηκε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου και δείχνει την εξέλιξη της ιδέας όπως και της σχεδιαστικής διαδικασίας μέσα από την παρουσίαση σκίτσων, διαγραμμάτων και μακετών εργασίας .
  9. Πινακίδα 59×59 εκ με επιμελημένες φωτογραφίες από τη μακέτα του κτιρίου και του περιβάλλοντος σε κλίμακα 1:100. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σαν φωτογραφικό δοκίμιο που θα παρουσιάζει τη μακέτα από όλες τις οπτικές της.
  10. Πινακίδα/ες 59×59 εκ με επιμελημένες φωτογραφίες από τη μακέτα του κτιρίου σε κλίμακα 1:50. Οι φωτογραφίες θα παρουσιάζουν τους επιμέρους χώρους της κατοικίας, τη σχέση τους με το φως, με το έδαφος και το πάχος των υλικών. Στις εστιασμένες φωτογραφίες των επιμέρους χώρων με την τεχνική

Σημειώσεις:
Όλα τα σχέδια θα είναι οργανωμένα σε πινακίδες 59×59 εκ και σε πολλαπλάσια αυτών, όπου χρειάζεστε περισσότερο χώρο. Αναρτήστε τις πινακίδες της τελικής παρουσίασης στο blog του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού 3 στο wix το αργότερο μέχρι το πρωί πριν την έναρξη της παρουσίασης μαζί με κείμενο που επεξηγεί το συλλογισμό σας.
Τα σχέδια που ζητούνται θα είναι γραμμικά με μελάνι. Τα πάχη των γραμμών στα σχέδια θα διαφοροποιούνται ανάλογα αν πρόκειται για γραμμές προβολής ή γραμμές τομής. Θα υπάρχουν ενδείξεις τομών στις κατόψεις (τομή α-α π.χ.), γραφική κλίμακα και ένδειξη του βορρά στο τοπογραφικό σχέδιο. Οι κλίμακες (σκάλες) θα είναι σχεδιασμένες στις κατόψεις και τις τομές με σωστές διαστάσεις. Επίσης σε κατόψεις και τομές θα διακρίνονται οι διαφορετικές ενδείξεις και τα πάχη των υλικών. Θα υπάρχουν τίτλοι στα σχέδια. Τα σχέδια σας θα μιλήσουν για την εργασία σας. Όσοι έχουν τη δυνατότητα μπορούν να επεξεργαστούν τα σχέδια και τις εικόνες τους ψηφιακά.
Η συμμετοχή στην τελική παρουσίαση είναι απαραίτητη για τη βαθμολόγηση της εργασίας σας. Η σειρά παρουσίασης και οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι στο zoom θα ανακοινωθούν λίγο πριν τις παρουσιάσεις. Φροντίστε να ενημερωθείτε και να είστε παρόντες εγκαίρως!


Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s